Čajanka

Dnevi so postali hladni in to je ravno pravi čas za čajanko.

Skozi vse leto smo se trudili na vrtu in skrbno negovali rastline. Melisa se je letos dobro razrasla in zato smo se odločili, da jo potrgamo in posušimo. Otroci so pomagali potrgati lističe s stebel in jih polagati v sušilnik. Igralnica je čudovito zadišala in razpoloženje otrok pri tej aktivnosti je bilo navdihujoče in veselo.

Listi so se posušili in otroci so že težko čakali tisto obljubljeno »čajanko«.

In v torek se je zgodilo: Skrbno smo pripravili prostor. Mizo smo dekorirali s pogrnjenimi prtički. Za piko na »i« smo dodali domače smetanove rogljičke. Pričarali smo domačnost in toplino.

Kmalu se je razširil čudovit vonj zeliščnega čaja melise. Sladkali smo ga z medom in mu dodali limonin sok. Nalili smo ga v keramične skodelice.

Nato nam je ostalo še tisto najlepše: prisedli smo k čajanki, prepustili smo se razvajanju brbončic z okusom odličnega čaja, se pogostili z domačimi keksi in preživeli čudovite družabne trenutke ob pogovoru in pitju čaja.

Marjeta Nastran

AV CAJ21 1AAAV CAJ21 2AAAV CAJ21 3AAAV CAJ21 5AAAV CAJ21 4AAAV CAJ21 6AAAV CAJ21 7AAAV CAJ21 8AAAV CAJ21 9AAAV CAJ21 10AA