Zgodba v nadaljevanjih 5. del

Kje so vsi otroci?

»Vas zanima, kje so vsi otroci? In kdaj se boste spet skupaj smejali, igrali in ustvarjali?« Vse mu z žalostnimi obrazi prikimamo. Razložil nam je, da so otroci doma v svojih varnih krajih. To pa zaradi koronavirusa, da ne bi zboleli.

Kar naenkrat pa Marjeta prekine škrata: »Ja, kdaj nam boš že povedal, kdaj jih spet vidimo?« In res, škrat nam končno zaupa, kaj se skriva čarobni steklenički, ki jo ima v desni roki. »V tej steklenički se skrivajo čarobne kapljice. S temi kapljicami vam lahko pomagam, da se skupaj z otroki kmalu vrnete v vrtec. Ampak v zameno, da vam pomagam rešiti ta problem, bi želel, da bi še ve rešile mojo težavo. Moj dom je tako dolgočasen, kako lepo bi bilo, če bi mi vaši otroci narisali kakšno risbo. Kako lep dom bi potem imel.« Menile smo, da to za naše otroke ne bo težko, ko pa so taki mojstri pri risanju.

Končno nam le pove, kako rešiti naš problem. Korona škrat bo ponoči, ko vsi spijo, po vseh domovih razpršil te čarobne kapljice, ki bodo po nekem času uničile ta koronavirus. Spet se bomo vsi veselo in mirno vrnili v naš Antonov vrtec.

Škrat nam je pokazal pot iz predora. Utrujene, toda vesele, smo se vrnile domov.

Napisala Špela Rihtaršič

KONEC

ILUSTRACIJA PRAVLJICA 2 OKDD