Obisk v knjižnici

V  začetku marca smo se vse skupine iz Antonovega vrtca podale z avtobusom do knjižnice v Železnikih. 

Kot vedno, nas je tudi tokrat sprejela prijazna knjižničarka gospa Tatjana. Najprej nas je popeljala v svet knjig in natančno smo si ogledali prostor poln polic, na njih pa lepo zložene knjige. V prostoru za najmlajše so le te čakale, da si jih ogledamo. Otroci so ji z zanimanjem prisluhnili in izvedeli marsikaj novega. Najbolj jih je pritegnila pravljična soba, v kateri nam je knjižničarka predstavila različne knjige in nam prebrala zanimivo, njihovi starosti primerno, pravljico. Ker pa je knjižnica namenjena izposoji knjig, smo vsi skupaj izbrali tudi različne knjige, katere listamo in beremo v vrtcu. Na ta način otroci spoznavajo svet pravljic, naučijo se pravilno ravnati s knjigami, poleg tega pa se otroci v tem obdobju učijo izražati svoje misli, čustva in razumeti sporočila drugih.

V vrtcu se močno zavedamo, da je vse to zelo pomembno za otroke v predšolskem obdobju, zato si želimo, da bi otroci veselje do poslušanja ohranili še naprej.

Damijana Leben

AV KNJIZNICA 01AAAV KNJIZNICA 01 2AAAV KNJIZNICA 02AAAV KNJIZNICA 03AAAV KNJIZNICA 04AAAV KNJIZNICA 05AAAV KNJIZNICA 06AAAV KNJIZNICA 07AAAV KNJIZNICA 08AA