Šivamo z Anito Logar

AV SIVILJA 01AAAV SIVILJA 02AAAV SIVILJA 04AAAV SIVILJA 05AAAV SIVILJA 07AAAV SIVILJA 08AAAV SIVILJA 09AAAV SIVILJA 10AAAV SIVILJA 11AAAV SIVILJA 16AAAV SIVILJA 18AA

V petek, 24. januarja, nas je obiskala Anita Logar in nam predstavila svoj hobi - šivanje. Anika, Julija in Ema so se razveselile svoje tete, ostali otroci pa so kmalu ugotovili, da sva si z Anito nenavadno podobni.

Otroci so si najprej lahko izbrali vsak svoj košček blaga iz velike škatle, ki so Aniti pri šivanju ostali. Kose blaga smo primerjali med sabo po barvi, motivu, raztegljivosti, otipu, materialu… Potem nam je Anita pokazala nekaj svojih izdelkov: hlače, majice, jopice, oblekice in tunike, ki jih šiva predvsem za svoje hčerke. S seboj je prinesla tudi svoj šivalni stroj ter dele blaga, ki jih je doma pripravila, da bi v vrtcu skupaj sešili simpatičen “povštrček”. Na sprednjo stran le-tega je Anita prišila gumbe, na katere se nataknejo cvetki rožic. Eden od cvetov še ni imel gumbnice, pa tudi gumb na koncu enega stebla je manjkal. Anita je to dokončala med nami, otroci pa so jo lahko opazovali čisto od blizu. Na zadnjo stran vzglavnika je Anita našila ime našega vrtca, saj njen stroj (na začudenje otrok) lahko tudi piše. Otroci so vzglavnik še napolnili s peno. Anita je zašila še zadnjo odprtino, potem pa so se prav z veseljem preizkusili v natikanju in snemanju cvetkov.

Aniti se zahvaljujemo za pester in zanimiv obisk ter jo z veseljem vabimo še kdaj k nam.

Urška Pogačnik