Jesenske radosti

 

Jesen je izvrsten čas za raznovrstne aktivnosti z otroki. Tudi letos je bilo tako v našem vrtcu.

Letina pridelkov na našem vrtu je dobro rodila. O zelenjavi so se otroci že veliko naučili, radi jo uživajo na različne načine, še najbolj všeč jim je, če sami pomagajo pripraviti določene jedi. Skuhali smo juhe z bučami in z blitvo ter prinašali kuharici začimbe z vrta za različne jedi.

Ves teden smo pred vrtcem imeli tržnico različnih jesenskih pridelkov. Mlajši otroci so radi vozili samokolnice in traktor z zelenjavo in različnimi plodovi. Starejši pa so bili že bolj vešči s prodajo, tehtanjem in nakupom živil na tržnici. Na našo tržnico je prišla kupit sestavine za kosilo tudi kuharica Nataša in to se je otrokom zdelo še posebej zanimivo.

Imeli smo kostanjev piknik in se posladkali s kostanjem in lešniki.

Otroci so pomagali tudi pri jesenskem opravilu grabljenja listja na našem igrišču. Z grabljami so prav spretno grabili in napolnili več košev listja.

Veliko zabave smo imeli v igralnici, ko smo se igrali z listki, jih metali v zrak, se vrteli v veliki skodeli polni listja in se z njim pokrili...

S suhimi listki in vejami smo ustvarili tudi različne jesenske umetnije.

Starejši otroci pa so liste natančno preučevali, jih razlikovali in se učili vrste dreves in spoznavali njihove plodove.

Sedaj pa že vsi težko čakamo sneg.

Marjeta Nastran

AV TRZNICA 1AAAV TRZNICA 11AAAV TRZNICA 4AAAV TRZNICA 3AAAV TRZNICA 5AAAV TRZNICA 8AAAV TRZNICA 6AAAV TRZNICA 10AAAV TRZNICA 7AAAV KOSTANJ 1AAAV KOSTANJ 2AAAV KOSTANJ 3AAAV KOSTANJ 4AAAV LISTI 3AAAV LISTI 4AAAV LISTI 5AAAV LISTI 2AAAV LISTI 1AA