Zdrav način življenja

V mesecu oktobru smo imeli v vrtcu na obisku prijazno zobno asistentko, gospo Ireno Gortnar, ki nas vsako leto pouči, kakšna je zdrava prehrana in čemu naj se izogibamo. Otroci so se lepo vživeli v igro vlog "Pri zobozdravniku" in si z zanimanjem ogledali in prisluhnili tudi pravljici o zobkih. Gospa Irena je otroke znala motivirati k premagovanju strahu pred zobozdravnikom.

Poskrbela je, da so bili otroci seznanjeni s pravilnim umivanjem zob. Na koncu so dobili štampiljko na roko, kot nagrado in motivacijo za lepo opravljeno nalogo. Otrokom je bilo to v veselje in spodbudo. 

Ravno tako pa nam je veliko zanimivega povedala in demonstrirala gospa Mojca Žargi iz zdravstveno-vzgojnega centra Škofja Loka. Razvrščali smo zdravo in nezdravo prehrano ter sestavljali različne jedilnike. Spoznavali smo celo notranje organe in si ogledali, kako hrana potuje po našem telesu. Otrokom je bila podana vsebina zelo všeč, saj smo v starejši skupini še več dni razglabljali in raziskovali na to temo. Vsi v vrtcu smo za take in podobne dni  hvaležni, saj se na tak način zelo veliko naučimo.

Damijana Leben

AV ZDRAVJE 01AAAV ZDRAVJE 02AAAV ZDRAVJE 03AAAV ZDRAVJE 04AAAV ZDRAVJE 05AAAV ZDRAVJE 06AAAV ZDRAVJE 07AAAV ZDRAVJE 08AAAV ZDRAVJE 09AAAV ZDRAVJE 10AAAV ZDRAVJE 11AA