Vsak začetek je težak

 

S polno paro smo znova zakorakali v novo šolsko leto. Začetek novega šolskega leta so nam popestrili novo-sprejeti otroci. Teh je letošnje leto devet. Vzgojiteljice smo se trudile, da so prvi dnevi v vrtcu minili hitro in s čim manj joka.

Nekateri starši in otroci proces uvajanja sprejmejo lažje, drugi so polni strahu in dvomov, kar pa je običajno, saj je vstop v vrtec velika sprememba za vse. Starše, ki so nam letos zaupali svoje otroke, moramo zelo pohvaliti, saj so dosledno upoštevali nekaj priporočil vzgojiteljic za lažji začetek. Otroci so po nekaj dneh že pravi korenjaki, ki odločno stopajo po hodnikih in igralnicah. Tudi ostali otroci v vrtcu so lepo sprejeli male prišleke. Skupaj se igrajo, jim prinesejo igračo in tudi že kakšno »ušpičijo«. Jok je nadomestil smeh in vrisk.

Navada v našem vrtcu je, da otroci, ki prvič pridejo v vrtec, prejmejo darilo. Tudi letos so bili to medvedki. To so posebni plišasti prijatelji, ki so jih za nove otroke sešili bodoči šolarji, sedaj že prvošolčki. Ko smo šivali medvedke, je otroke vedno zanimalo, za koga šivajo medvedka. Šivali so z zavestjo, da bodo nekomu polepšali prihod v vrtec.

Katja Luznar

NOVO NOVI IME OKAAAV DOBRODOSLI 1AAaAV DOBRODOSLI 2AA