Obiskali smo knjižnico

 

Spet je prišel čas, da z vrtcem obiščemo Krajevno knjižnico Železniki. Na Češnjico smo se odpravili čisto vsi, od mlajše in srednje do starejše skupine in to kar z avtobusom. Že sama vožnja je bila zanimiva in za nekatere prva takšna izkušnja. Ob poti smo gledali, kje kdo stanuje in kje delajo starši ter vam veselo pomahali.

V knjižnici nas je prijazno sprejela knjižničarka Tatjana Šmid in nas popeljala po prostorih. Nekateri otroci so tu že domači, drugi bodo morda kmalu postali redni obiskovalci. Tatjana nam je pokazala otroški oddelek, razložila, kako poiščemo knjige z velikimi tiskanimi črkami za otroke, ki že sami berejo (imajo modro nalepko), ter kako uporabljamo kazalko, ko izbiramo knjige na polici, da jih lahko vrnemo na njihovo mesto. Pokazala nam je, kje vse lahko najdemo zanimive knjige za otroke (na primer o dinozavrih, naravi, pesmice in uganke, slikopise). V čitalnici nam je predstavila knjižne novosti in nekaj smo si jih tudi izposodili. Prebrala nam je kar tri pravljice, saj so vsi otroci res lepo sledili in poslušali. Pri eni pravljici smo si tudi razgibali govorila s preprostimi vajami.

Kmalu smo se poslovili in odšli na avtobus skupaj z zajetnim kupom izposojenih knjig, ki nam že lepšajo urice v vrtcu. Pravijo, da ena knjiga na dan odžene nevednost stran - zato le berite in še in še berite!

Juliana Veber

 

AV KNJIZNICA19 1AAaAV KNJIZNICA19 2AAaAV KNJIZNICA19 3AAaAV KNJIZNICA19 4AAaAV KNJIZNICA19 5AAaAV KNJIZNICA19 6AAaAV KNJIZNICA19 7AAa