Violinistka Katja

V sredo, 27. 2. 2019, nas je v vrtcu obiskala violinistka Katja Luznar iz Selc. Da se ne boste čudili, ne to ni vzgojiteljica, temveč je Evina in Tjašina teta.

Predstavila nam je violino, ki spada v skupino godal. Izvedeli smo, da se v violini skrivajo kar tri živali. Uganete katere? Naj vam malce pomagam. Na koncu vratu je polž, na trupu kobilica, na loku pa žaba. Še pred začetkom igranja smo morali poskrbeti, da je vse teklo kot namazano in to dobesedno. Pripraviti - namazati smo morali lok s posebno smolo, ki ji rečemo kolofonija. To nam je šlo zelo dobro od rok. Katja nam je postavila nekaj glasbenih ugank, ki smo jih hitro uganili. Skupaj smo zapeli otroške pesmice, ki jih že poznamo. Tudi mi smo ji pripravili glasbeno nalogo. Zaigrati je morala melodijo po notnem zapisu. Nalogo je uspešno opravila in nam kasneje dovolila, da smo se tudi sami preizkusili v igranju na violino, sicer pod budnim očesom lastnice.

Katji se lepo zahvaljujemo za obisk.

Katja Luznar

AV VIOLINISTKA KATJA 1AAAAV VIOLINISTKA KATJA 2AAAAV VIOLINISTKA KATJA 3AAAAV VIOLINISTKA KATJA 4AAAAV VIOLINISTKA KATJA 5AAAAV VIOLINISTKA KATJA 6AAAAV VIOLINISTKA KATJA 7AAAAV VIOLINISTKA KATJA 8AAA