Lovca v vrtcu

 

25. januarja sta nas s svojim obiskom zopet razveselila lovca Urban Jemec in Mohor Primožič. Pričakali smo ju s pesmijo “Lisička je prav zvita zver”.

Najprej sta pokazala slike sledov v snegu, otroci pa so ugibali, čigave so. Povedala sta, kako živali v gozdu preživijo zimo, kje najdejo hrano in kako jim lovci lahko pomagajo. Poslušali smo zvok njunih piščalk, ki oponašajo oglašanje različnih živali. Pokazala sta nam različne trofeje in rogovje, otroci pa so si lahko okoli vratu nadeli mehak krznen šal od kune.

Za zaključek smo imeli pravi lovski krst z izpraševanjem lovskih kandidatov in “krstom” s posebno lovsko palico. Kandidati so obred srečno prestali. Palico imamo zdaj v vrtcu za spomin na obisk, prav tako kot nov koledar in pobarvanke - hvala vama!

Otroci v vrtcu postajajo že pravi poznavalci živali in verjemite, da bi s svojim prepoznavanjem ugnali marsikaterega odraslega!

Juliana Veber

AV LOVCA 19 01AAAV LOVCA 19 02AAAV LOVCA 19 03AAAV LOVCA 19 04AAAV LOVCA 19 05AAAV LOVCA 19 06AAAV LOVCA 19 07AAAV LOVCA 19 08AAAV LOVCA 19 09AA