Družina Rožman in Sveto pismo

Gospod kaplan Bernard je v petek, 30. 11. 2018, k nam na obisk pripeljal svoja starša. Prišli pa so s posebnim namenom in zato smo ta obisk še posebno težko čakali. Dobili smo možnost v živo videti na roke napisano Sveto pismo.

Gospod in gospa Rožman sta nam s čudovitim nagovorom predstavila Sveto pismo in vsi smo ju z vso pozornostjo poslušali in sodelovali v pogovoru, saj je bilo zares zelo lepo in zanimivo. Povedala sta, da je Sveto pismo napisala kaplanova sestra in zato potrebovala eno leto in pol. Podarila mu ga je na njegovi Novi maši. Pisala je s posebnim črnilom, ki ne zbledi in potrebovala 1690 strani bombažnega francoskega papirja.

Da pa sta Sveto pismo lahko prijela v roke in ga prelistala, sta si prej nadela rokavice, kar je bilo za otroke še posebno zanimivo. Navdušena pa sta bila tudi gospa in gospod, saj nista pričakovala toliko znanja otrok o Svetem pismu in o Jezusovem življenju, pa tudi nad tem, kako otroci pozorno poslušajo in sodelujejo.

V tistem tednu smo z otroki izdelovali adventne venčke, zato smo gospoda kaplana prosili še za blagoslov.

Prijeten obisk smo zaključili s pesmijo in zahvalo za čudovito dopoldne.

Ema Zupanc

AV DRUZINA ROZMAN 1AAAAV DRUZINA ROZMAN 2AAAAV DRUZINA ROZMAN 3AAAAV DRUZINA ROZMAN 4AAAAV DRUZINA ROZMAN 5AAAAV DRUZINA ROZMAN 5 2AAAAV DRUZINA ROZMAN 6AAAAV DRUZINA ROZMAN 7AAAAV DRUZINA ROZMAN 8AAA