Ana na obisku

Svet je pisan, raznolik in prav taki smo ljudje na njem. Nekateri beli, drugi črni, pa rumeni in rdeči ter vsi vmes. Nekateri so odlični nogometaši, nekateri kuharji, nekateri imenitno pripovedujejo šale, spet drugi so odlični poslušalci in vedno najdejo pravo besedo, da potolažijo, pomirijo, razveselijo …
26. junija nas je obiskala Ana, Vitina sestra, ki je končala tretji razred. Za razliko od svojih sester in brata ni hodila v naš vrtec, saj ima zanjo preveč stopnic. Nasmejano, družabno, dobrosrčno in dobrovoljno dekle spremlja invalidski voziček. S svojo mami nam je prišla predstaviti to svoje imenitno vozilo, s katerim je po dvorišču zapeljala tudi marsikaterega otroka. Ali veste, da ima električni voziček hupo, štiri različne hitrosti, lučke, odsevnike in še kaj? Pokazala pa nam je tudi druge svoje pripomočke, zaradi katerih se lažje giba, s katerimi si krepi svoje mišice. Ob slovesu smo se sprehodili na parkirišče. Tam smo videli klančine, ki jih voznik prisloni v prtljažnik, da se voziček pospravi na varno.
Ani je bilo v našem vrtcu zelo všeč in želela se je z nami tudi malo poigrati. Zato nas je obiskala še enkrat, in sicer v petek. S svojo sestro je bila v starejši skupini, kjer je ustvarjala, se igrala, raziskovala skupaj z drugimi otroki. Obiskala je tudi mlajšo skupino.
Vsi smo bili njenega obiska, pravzaprav obeh, zelo veseli. Z gotovostjo lahko rečemo: različnost nas bogati!

 Ana Pollak</p> <p style="text-align: right;">AV ANA 1AA