Obisk podjetja Alples V Železnikih

V sredo, 21. 6. 2017, smo se z otroki starejše in srednje skupine odpravili na daljši sprehod kar do podjetja Alples. Po poti so bili otroci zelo pozorni opazovalci. Ponosno so pripovedovali in kazali, kje delajo njihovi starši. In nekateri starši so zaposleni tudi v podjetju Alples. Že na vhodu v podjetje nas je prijazno sprejel Lanin ati, Primož Lušina. Vstopili smo v velik prostor. Najprej smo se sprehodili skozi proizvodnjo. Otroci so se najbolj čudili velikim delovnim strojem. Ogledali smo si tudi veliko skladišče s čudežnim dvigalom, ki vozi kar sam od sebe, kot so naslednji dan povedali otroci v vrtcu. Preden pa smo zaključili ogled, smo vstopili še v prodajalno s pohištvom in si tako ogledali še končne izdelke, ki nastanejo v tovarni Alples.

To je bil zelo poučen in zanimiv dan za vse nas. Ker pa nam je bilo že pošteno vroče, smo se odpravili še na sladoled, kjer smo se prav lepo shladili.

Damijana Leben

AV ALPLES 1AAAV ALPLES 2AAAV ALPLES 3AAAV ALPLES 4AAAV ALPLES 5AAAV ALPLES 6AAAV ALPLES 7AAAV ALPLES 8AAAV ALPLES 9AAAV ALPLES 11AAAV ALPLES 10AA