Uspeh na mednarodnem likovnem natečaju

 

V vrtcu se radi igramo in najbrž je tudi vsak od nas izrekel že kdaj v življenju besede " igraj se z mano".

Ker Antončki tako radi ustvarjajo, smo se odločili, da bomo sodelovali na 10. mednarodnem likovnem natečaju Igraj se z mano.

Na letošnji likovni natečaj je prispelo 6131 likovnih del, ki so prispela iz 342 šol, vrtcev in drugih specializiranih ustanov. Letos jih je strokovna komisija izmed prispelih izbrala 1200.

Med izbranimi deli so bile tudi umetnije naših vrtičkarjev in sicer od Maruše Močnik, Lana Mravlja, Doroteje Šuštar (mentorica  Damijana Leben) ter Gabra Bogataja in Nine Demšar (mentorica  Katja Luznar). Večkrat smo že poslali otroška dela na naslove različnih revij in bila so tudi objavljena v revijah Vzgojiteljica, Mavrica, Cicido, Zmajček.  Moram pa poudariti, da ne ustvarjajo z različnimi tehnikami samo otroci srednje in starejše skupine, temveč so pravi mojstri celo otroci mlajše skupine. Zanimivo je opazovati otroke stare eno ali dve leti, kako z veseljem ustvarjajo in raziskujejo z različnimi materiali in tehnikami.

Z družino Močnik smo se 14. 2. 2017 udeležili otvoritvene razstave, ki je potekala v Cankarjevem domu. Na tem dogodku smo bili deležni res lepega sprejema. Za glasbo in ples je poskrbel raper Zlatko, zabavala pa sta nas tudi klovn Jaka, ki je s seboj pripeljal prijateljico Piko Nogavičko in animator Gogi.

Zbrala se je velika množica mladih umetnikov, njihovih staršev, prijateljev , mentorjev...

Otroci so imeli organizirane pestre in zanimive delavnice, razne igre, muzikel z naslovom Pogum, plese, poskrbljeno pa je bilo celo za sladka presenečenja.

Radi se bomo spominjali teh lepih trenutkov, ki smo jih preživeli skupaj.

Damijana Leben

AV BODI UMETNIK 6AAV NAGRAJENCI KATJA 1AAV BODI UMETNIK 8AAV BODI UMETNIK 7AAV BODI UMETNIK 9ARAZSTAVLJENE SLIKE 1ARAZSTAVLJENE SLIKE 3ARAZSTAVLJENE SLIKE 2A