Prispevki

Ravnateljica

AV NEZKA 2017 4AAaOtroštvo sem preživela v Dolenji vasi kot drugi otrok v šestčlanski družini. Osnovno šolo sem obiskovala najprej v Selcih in nato v Železnikih, kjer sedaj živim s svojo družino. Zaradi velike ljubezni do otrok in smisla za vodenje skupin sem se vpisala na Srednjo vzgojiteljsko šolo v Ljubljani. Prve delovne izkušnje sem pridobivala v Vrtcu Škofja Loka, po rojstvu drugega otroka pa sem se zaposlila v domačem kraju v Vrtcu pri OŠ Železniki.

Leta 1995 sem združila vse svoje sposobnosti, znanje in izkušnje ter sodelovala pri ustanavljanju župnijskega vrtca, ki nosi ime po farnem zavetniku svetem Antonu. Od samega začetka sem kot vzgojiteljica in pomočnica ravnatelja v delo v vrtcu uvajala številne študentke in vzgojiteljice. Upam, da sem jim pokazala lepoto in odgovornost tega poklica. Leta 2000 sem četrtič postala mamica. Bogu sem hvaležna za to in vem, da so otroci dragocen dar.

Minister za šolstvo mi je 1. 7. 2001 podelil naziv svetovalka, 19. 6. 2004 pa sem po končani Šoli za ravnatelje opravila ravnateljski izpit.

Vseskozi me spremlja želja po dodatnem izobraževanju, tako da sem novo znanje ob delu pridobivala na Pedagoški fakulteti kar dvakrat, po višješolskem študiju sem dokončala še visokošolskega ter leta 2005 postala diplomirana vzgojiteljica.

Rada sem žena, mati, vzgojiteljica in vodja vrtca. Vsaka vloga je po svoje lepa, pa tudi težka. Brez sodelovanja in razumevanja vseh, ki me obdajajo, bi bila tudi moja prizadevanja zaman.

Nežka Čufar,

diplomirana vzgojiteljica svetovalka

 

Save